Picture
Så här glad är man när man fyller 50 på riktigt! Foto: Nilla Domnérus
Alla  jazzvänner som diggar Jan Lundgren känner till att denne utomordentligt begåvade pianist har hunnit fira sin 50-årsdag flera gånger om vid det här laget.
Dock är det först i dag, den 22 mars 2016, som han fyller de omtalade 50 åren.
Vad, tänkte Din Jazzportal på nätet, kunde vara lämpligare än att dagen till ära spola tillbaka tiden ungefär 15 år och presentera ett inspirerande samtal mellan jubilaren Jan Lundgren och Jazzportalens Leif Domnérus.


Att den musikaliska traditionen utgör grunden för den personliga utvecklingen är Jan Lundgren verkligen ett levande bevis för.
Han har på ett mycket ambitiöst sätt grävt djupt och studerat sina föregångare. För den som följt Jan Lundgrens karriär är det fascinerande att uppleva den utveckling och den ständiga variation som kännetecknar hans musikanteri.
En annan del av hans cv som också imponerar är förstås den numera internationellt förankrade Ystad Sweden Jazz Festival. Som initiativtagare och redan från starten programansvarig har Jan Lundgren arbetat med att utveckla denna festival till vårt lands mest omfattande och betydande Jazzfestival.

Klicka på ljudlänken och lyssna på Jan Lundgrens synpunkter och tankar kring några av de mest betydande pianisterna i jazzhistorien. Det handlar om legender som Teddy Wilson, Bud Powell, Art Tatum, Bengt Hallberg, Oscar Peterson och Bill Evans, förutom att det även bjuds på väl valda inspelningar med dessa storheter. 
Inledningsvis hör vi Jan Lundgrens egen trio med basisten Mattias Svensson och trumslagaren Rasmus Kihlberg.

Vill du även fördjupa dig i ytterligare texter om Jan Lundgren och bakgrunden till den i dag ledande Jazzfestivalen i Ystad, ja då klickar du helt enkelt på fotot nedanför ljudlänken.

TEXT: LEIF DOMNÉRUS      FOTO: NILLA DOMNÉRUS
 


Comments

10/09/2017 04:42

Visitors to this website come from a variety of professions. They are very smart and pleasing to give other information.

Reply
16/09/2017 01:48

Full of knowledge. It posts provide new insights for me, very interesting

Reply
21/09/2017 09:07

Highly effective learning programs help you quickly and smoothly in English talk.

ReplyLeave a Reply

    OM SIDAN

    Här publicerar vi favoriter som vi gärna vill lyfta fram. Hoppas att det även är dina favoriter!